Kuřecí kariKlasický pokrm indické kuchyně - kuřecí maso v omáčce s kari kořením a mandlemiČas přípravy: 50 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 669 / 1 porce Kalorie: 243 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Kuřecí prsa: 4 ks Smetana: 150 ml Jogurt bílý: 150 g Mandle: 60 g (oloupané, nakrájené, opražené) Rozinky: 60 g (velké) Cibule: 1 ks (jemně nasekaná) Voda: 3 polévkové lžíce Hřebíček: 4 ks Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené) Kmín mletý: 2 kávové lžičky Skořicová kůra: 1 ks (2.5 cm) Kardamon: 4 ks (drcená semena ze 4 tobolek) Zázvor: 1 ks (2.5 cm nastrouhaného kořene) Masala: 0.25 kávové lžičky Bobkový list: 1 ks Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Kastrol |
Postup přípravy: Krok 1: Do kastrolu na olej vložíme osolená kuřecí prsa a z obou stran je dozlatova asi 5 minut opékáme, pak vyjmeme a dáme stranou. Krok 2: Do oleje vložíme skořici, kardamon, hřebíčky, kmín,bobkový list a asi minutu pražíme. Krok 3: Připojíme česnek, cibuli a mletý čerstvý zázvor a necháme několik minut zpěnit, občas zamícháme. Nakonec přidáme masalu. Krok 4: Kuřecí maso vložíme zpět do kastrolu. Přilijeme vodu a smetanu a asi 20 minut zvolna pod pokličkou podusíme až bude maso měkké. Krok 5: Z omáčky vyjmeme skořicovou kůru, hřebíčky a bobkový list.Vmícháme jogurt a případně dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Kari rozdělíme na talíře a posypeme rozinkami a mandlemi, které předtím nakrájíme a opražíme. Vhodnou přílohou je dlouhozrnná rýže. |