Tuňák na tymiánuTuňákové filety v omáčce z cibule, rajčat a česneku kořeněné tymiánem a rozmarýnemČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 240 / 1 porce Kalorie: 63 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Rajčata: 8 ks (zralá, nakrájená) Tuňák: 2 ks (velké filety) Cibule: 4 ks (nakrájená na kolečka) Rozmarýn: 1 ks (snítka) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (2 stroužky nakrájené na plátky) Tymián: 4 ks (snítky) Chilli: 0.5 kávové lžičky Bobkový list: 2 ks Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Příprava omáčky:ve velké pánvi na oleji osmažíme cibuli. Za stálého míchání přidáme česnek, rajčata, tymián a rozmarýn.Osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli.Promícháme a pod pokličkou necháme pár minut podusit. Krok 2: Rybí filety osolíme a opepříme a vložíme do pánve s omáčkou. Dusíme je z obou stran, celkem asi 10 minut. Krok 3: Pokrm podáváme horký, vhodnou přílohou jsou plátky bílé veky. |