www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Tuňák na tymiánu

Tuňákové filety v omáčce z cibule, rajčat a česneku kořeněné tymiánem a rozmarýnem


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 240 / 1 porce
Kalorie: 63 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Rajčata : 8 ks (zralá, nakrájená)
Tuňák: 2 ks (velké filety)
Cibule : 4 ks (nakrájená na kolečka)
Rozmarýn: 1 ks (snítka)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (2 stroužky nakrájené na plátky)
Tymián: 4 ks (snítky)
Chilli: 0.5 kávové lžičky
Bobkový list: 2 ks
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava omáčky:ve velké pánvi na oleji osmažíme cibuli. Za stálého míchání přidáme česnek, rajčata, tymián a rozmarýn.Osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli.Promícháme a pod pokličkou necháme pár minut podusit.

Krok 2: Rybí filety osolíme a opepříme a vložíme do pánve s omáčkou. Dusíme je z obou stran, celkem asi 10 minut.

Krok 3: Pokrm podáváme horký, vhodnou přílohou jsou plátky bílé veky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :