Maďarská gulášová polévkaVydatná polévka charakteristické gulášové chuti, kterou dodává paprika, česnek, cibule a dušené hovězí masoČas přípravy: 120 min Počet porcí: 6 Kalorie: 417 / 1 porce Kalorie: 89 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vývar hovězí: 1 l (z kostky) Brambory syrové: 750 g (nakrájené na kostky) Hovězí přední: 500 g (nakrájené na menší kostky) Rajčata: 400 g (konzervovaná) Paprika sladká: 2 ks Smetana zakysaná: 6 polévkových lžíc Olej slunečnicový: 3 polévkové lžíce Mouka hladká: 2 polévkové lžíce Protlak rajčatový: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (stroužek utřený) Paprika sladká: 2 kávové lžičky (mletá) Ocet vinný: 1 polévková lžíce Bobkový list: 3 ks Cibule: 2 ks (nakrájená) Sůl Pepř Tabasco Pažitka (nadrobno posekaná) Potřebujete náčiní: Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: Červenou papriku spaříme a oloupeme,nakrájíme na kousky. Krok 2: Na oleji ve velkém hrnci osmahneme masové kostky. Krok 3: Přidáme nakrájenou papriku, cibuli,mouku, mletou sladkou papriku a 2 minuty za stálého míchání zprudka smažíme. Krok 4: Přilijeme připravený vývar, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bobkový list, pepř,lžíci octa,česnek, sůl a pepř. Krok 5: Vaříme zvolna asi 1.5 hodiny, dokud maso nezměkne. Krok 6: Přidáme brambory a chvíli povaříme. Krok 7: Vyjmeme bobkový list, ochutíme několika kapkami tabasca a případně podle chuti dokořeníme. Krok 8: Hotovou polévku servírujeme v miskách, každou porci zjemníme lžicí zakysané smetany a posypeme nakrájenou pažitkou. |