Crumble z rajčat a lilkuSměs rajčat a lilku zapečená s kořením, bylinkami a drobenkou z ořechůČas přípravy: 60 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 477 / 1 porce Kalorie: 147 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Rajčata: 500 g (nakrájená na kousky) Lilek: 1 ks (velký, nakrájený na kostičky) Mouka hladká: 100 g Máslo: 70 g Sýr parmezán: 40 g (nastrouhaný) Ořechy piniové: 30 g Cibule: 2 ks (nasekaná) Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené) Olej olivový: 3 polévkové lžíce Cukr třtinový: 1 polévková lžíce Bazalka: 1 polévková lžíce (čerstvá, lístky) Rozmarýn: 1 kávová lžička Tymián: 1 polévková lžíce (čerstvý, nasekaný) Bobkový list: 2 ks Sůl Potřebujete náčiní: Pánev Mísa žáruvzdorná zapékací velká Mísa Trouba |
Postup přípravy: Krok 1: Na pánvi nasucho opražíme piniové oříšky a pak je nahrubo nasekáme. Krok 2: Příprava drobenky: změklé máslo smícháme s moukou, parmazánem, oříšky a špetkou soli. Prsty zpracujeme na drobenku, kterou uložíme na 30 min do lednice. Krok 3: Rajčata a lilek posolíme a necháme "vypotit". Po 30 minutách slijeme přebytečnou tekutinu. Krok 4: Lilek vložíme do pánve a asi 10 minut restujeme na 1 lžíci oleje. Cibuli orestujeme zvlášť. Krok 5: Rajčata smícháme s cukrem, česnekem a bazalkou. Krok 6: Zapékací mísu vymažeme olejem, dno vyložíme cibulí,na ní navrstvíme lilek a navrch poklademe rajčata.Každou vrstu okořeníme a úplně navrch posypeme drobenkou. Krok 7: Mísu vložíme do předehřáté trouby a pokrm pečeme asi 30 minut dokud povrch nezezlátne. Podáváme ihned, vhodnou přílohou jsou plátky bílé veky. |