Čočka nakyselo s rybou a avokádemČočka s kousky tuňáka a avokádemČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 429 / 1 porce Kalorie: 170 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Avokádo: 2 ks (zralé, oloupané, nakrájené na plátky) Čočka: 250 g (žlutá) Tuňák: 2 ks (konzervovaný, ve vlastní šťávě) Olej olivový: 5 polévkových lžíc Citrónová šťáva: 4 polévkové lžíce Pažitka: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Cibule: 1 ks (malá, nakrájená) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: Čočku nasypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a povaříme doměkka. Poté ji scedíme a necháme okapat. Krok 2: Plátky avokáda pokapeme citronem a dáme stranou. Krok 3: Maso tuňáka vyjmeme z konzervy a rozdělíme na kousky. Krok 4: Do uvařené čočky vmícháme olej, sůl, pepř a zbytek citronové šťávy. Krok 5: Ochucenou čočku servírujeme na talíře,poklademe kousky tuňáka,obložíme plátky avokáda a ozdobíme pažitkou. |