Salát z krůtího masa s hrozny a mangemKousky krůtího masa smíchané s majonézou, mango, ořchy a hroznové víno jako přílohaČas přípravy: 90 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 511 / 1 porce Kalorie: 103 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Maso krůtí: 1125 g Mango: 1 ks (zralé, nakrájené na kostičky) Majonéza: 200 ml Hroznové víno bílé: 130 g Ořechy vlašské: 100 g Řeřicha: 5 polévkových lžíc (lístky) Mrkev: 1 ks (nakrájené na kolečka) Cibule: 1 ks (nakrájená na čtvrtky) Citrónová kůra: 1 ks (okrájená kůra z 1 citronu) Petrželová nať: 2 polévkové lžíce (na ozdobu) Citrónová šťáva: 2 polévkové lžíce Pepř: 4 ks Bobkový list: 2 ks Potřebujete náčiní: Velký kastrol Mísa |
Postup přípravy: Krok 1: Krůtí prsa dáme do kastrolu a přelijeme horkou vodou. Přisolíme a vaříme spolu s cibulí, mrkví, petrželí, citronovou kůrou, celým pepřem a bobkovým listem asi hodinu. Krok 2: Uvařené maso necháme ve vývaru vychladnout.Poté vyjmeme, nakrájíme na kostky a vložíme do větší mísy. Krok 3: Do majonézy nakapeme šťávu z půlky citronu, promícháme. Pak přidáme k masu a rovněž dobře promícháme aby se maso majonézou obalilo. Krok 4: Krůtí salát servírujeme na talířích obložených vrstvou řeřichových lístků,po okrajích obložíme ořechy, kostkami manga a hroznovým vínem. |