Letní zeleninová polévkaVychlazená letní mixovaná polévka z čerstvé okurky, rajčatové šťávy , papriky a kořeníČas přípravy: 15 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 131 / 1 porce Kalorie: 63 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Rajčatová šťáva: 500 ml Okurka: 1 ks (asi 300 g, oloupaná, nakrájená) Bazalka: 5 polévkových lžíc (čerstvá, nasekaná) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Citrónová šťáva: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Paprika červená: 1 ks (očištěná a nakrájená na kousky) Cibule: 1 ks (malá, nakrájená) Sůl Pepř kajenský Potřebujete náčiní: Mísa velká Mixér |
Postup přípravy: Krok 1: Veškerou nakrájenou zeleninu, olej a citronovou šťávu rozmixujeme najemno s částí rajčatové šťávy a nalijeme do mísy. Krok 2: Rozmixovanou část smícháme v míse se zbytkem rajčatové šťávy a polévku okořeníme solí a pepřem, přiklopíme a dáme vychladit do lednice. Krok 3: Vychlazenou polévku ozdobenou lístky bazalky podáváme v miskách. Vhodnou přílohou k polévce je čerstvě rozpečená bageta s máslem. |