www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Letní zeleninová polévkaVychlazená letní mixovaná polévka z čerstvé okurky, rajčatové šťávy , papriky a kořeníČas přípravy: 15 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 131 / 1 porce Kalorie: 63 / 100 g Potřebujete potraviny: Rajčatová šťáva : 500 ml Okurka : 1 ks (asi 300 g, oloupaná, nakrájená) Bazalka: 5 polévkových lžíc (čerstvá, nasekaná) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Citrónová šťáva: 2 polévkové lžíce Česnek : 1 ks (1 stroužek utřený) Paprika červená: 1 ks (očištěná a nakrájená na kousky) Cibule : 1 ks (malá, nakrájená) Sůl Pepř kajenský Potřebujete náčiní: Mísa velká Mixér Postup přípravy: Krok 1: Veškerou nakrájenou zeleninu, olej a citronovou šťávu rozmixujeme najemno s částí rajčatové šťávy a nalijeme do mísy. Krok 2: Rozmixovanou část smícháme v míse se zbytkem rajčatové šťávy a polévku okořeníme solí a pepřem, přiklopíme a dáme vychladit do lednice. Krok 3: Vychlazenou polévku ozdobenou lístky bazalky podáváme v miskách. Vhodnou přílohou k polévce je čerstvě rozpečená bageta s máslem. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |