Kuřecí řízečky v omáčce s chřestemKuřecí maso v omáčce z vývaru, s chřestem, paprikou, výhonky a vlašskými ořechyČas přípravy: 30 min Počet porcí: 2 porce Kalorie: 998 / 1 porce Kalorie: 216 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Kuřecí prsa: 400 g (nakrájená na plátky) Chřest: 250 g (očištěný, nakrájený napříč na 0.5 cm silné plátky) Výhonky: 100 g Paprika žlutá: 1 ks (očištěná, nakrájená na kousky) Vývar zeleninový: 50 ml Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce Ořechy vlašské: 2 polévkové lžíce (nasekané) Hořčice: 1 polévková lžíce (kremžská) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Plátky okořeněného kuřecího masa osmažíme na oleji na pánvi z obou stran. Poté z pánve vyjmeme a uchováme v teple. Krok 2: Na pánev vložíme připravenou zeleninu a smažíme ji za stálého míchání ve výpeku asi 4 minuty, Krok 3: Přilijeme vývar, ve kterém jsme předem rozmíchali hořčici, přidáme výhonky, promícháme, vložíme osmažené plátky masa a vše chvíli prohřejeme. Krok 4: Pokrm upravíme na talíře a podáváme posypaný nasekanými ořechy.Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky. |