Kuře na středomořský způsobNa slanině opečené kuřecí čtvrtky povařené na víně ve směsi koření, žampionů a zeleninyČas přípravy: 70 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1916 / 1 porce Kalorie: 386 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Kuřecí čtvrtky: 4 ks Žampiony: 400 g (nakrájené) Rajčata konzervovaná: 2 ks (konzervy ,nakrájená) Vývar drůbeží: 250 ml Slanina anglická: 150 g (nakrájená) Celer řapíkatý: 1 ks (stonek, nakrájený) Víno bílé suché: 100 ml Olej olivový: 4 polévkové lžíce Cibule: 1 ks (velká,nakrájená) Česnek: 1 ks (3 utřené stroužky) Oregano: 4 ks (snítky) Cukr: 1 polévková lžíce Bobkový list: 2 ks Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: Ve velkém hrnci na 2 lžicích oleje osmažíme slaninu, cibuli a česnek. Krok 2: Přidáme žampiony a celer a povaříme za stálého míchání asi 8 minut.Poté přeložíme na talíř a dáme stranou. Krok 3: V hrnci na zbytku oleje opečeme kuřecí čtvrtky ze všech stran.Maso zalijeme vínem a zprudka povaříme až se šťáva téměř vyvaří. Krok 4: Přidáme rajčata, cukr, drůbeží vývar a bobkový list, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a přidáme předvařenou zeleninu se slaninou a žampiony. Krok 5: Pokrm vaříme na mírném ohni dalších 30 minut. Krok 6: Kuřecí čtvrtky ve směsi zeleniny a hub servírujeme na talíře a podáváme teplé, zdobené snítkami oregana. |