www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Kuře na středomořský způsob

Na slanině opečené kuřecí čtvrtky povařené na víně ve směsi koření, žampionů a zeleniny


Čas přípravy: 70 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1916 / 1 porce
Kalorie: 386 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Kuřecí čtvrtky: 4 ks
Žampiony: 400 g (nakrájené)
Rajčata konzervovaná: 2 ks (konzervy ,nakrájená)
Vývar drůbeží: 250 ml
Slanina anglická: 150 g (nakrájená)
Celer řapíkatý: 1 ks (stonek, nakrájený)
Víno bílé suché: 100 ml
Olej olivový: 4 polévkové lžíce
Cibule : 1 ks (velká,nakrájená)
Česnek : 1 ks (3 utřené stroužky)
Oregano: 4 ks (snítky)
Cukr: 1 polévková lžíce
Bobkový list: 2 ks
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Ve velkém hrnci na 2 lžicích oleje osmažíme slaninu, cibuli a česnek.

Krok 2: Přidáme žampiony a celer a povaříme za stálého míchání asi 8 minut.Poté přeložíme na talíř a dáme stranou.

Krok 3: V hrnci na zbytku oleje opečeme kuřecí čtvrtky ze všech stran.Maso zalijeme vínem a zprudka povaříme až se šťáva téměř vyvaří.

Krok 4: Přidáme rajčata, cukr, drůbeží vývar a bobkový list, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a přidáme předvařenou zeleninu se slaninou a žampiony.

Krok 5: Pokrm vaříme na mírném ohni dalších 30 minut.

Krok 6: Kuřecí čtvrtky ve směsi zeleniny a hub servírujeme na talíře a podáváme teplé, zdobené snítkami oregana.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :