Indické kuřeKousky kuřete naložené v pikantní marinádě, grilované a podávané s rýžíČas přípravy: 45 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 793 / 1 porce Kalorie: 250 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Kuřecí prsa: 500 g (nakrájená na kousky) Jogurt bílý: 300 g (plnotučný) Rýže bílá: 250 g Petrželka: 6 polévkových lžíc (nasekaná) Citrónová šťáva: 4 polévkové lžíce Olej sezamový: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Koriandr: 10 ks (snítky nasekané) Kukuřičná krupice: 1 polévková lžíce Chilli: 1 kávová lžička (mleté) Masala: 1 kávová lžička Kurkuma: 1 kávová lžička Zázvor: 1 ks (nastrouhaný kousek) Sůl Potřebujete náčiní: Mísa Gril Alobalová fólie Grilovací pekáč Kastrol |
Postup přípravy: Krok 1: Příprava marinády: v míse smícháme jogurt, zázvor, česnek, koriandr, chilli, masalu, kurkumu, citronovou šťávu, sůl a lžíci kukuřičné krupice. Do marinády vmícháme kousky kuřecího masa, překryjeme alobalem a necháme asi 2 hodiny odstát v lednici. Krok 2: Maso vyjmeme z marinády, potřeme olejem a rozložíme na alobalem vystlaný grilovací pekáč. Grilujeme asi 20 minut, průběžně obracíme a potíráme olejem. Krok 3: Mezitím uvaříme v kastrolu rýži podle návodu. Krok 4: Grilované maso podáváme na porcích rýže. Hotový pokrm posypeme petrželkou. |