Všechny recepty : Pokrmy z drůbežího masa : Asijská kuchyně : Jednoduchý :

Indické kuře

Kousky kuřete naložené v pikantní marinádě, grilované a podávané s rýží


Čas přípravy: 45 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 793 / 1 porce
Kalorie: 250 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Indické kuře: Kousky kuřete naložené v pikantní marinádě, grilované a podávané s rýží


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Indické kuře

Potřebujete potraviny:
Kuřecí prsa: 500 g (nakrájená na kousky)
Jogurt bílý: 300 g (plnotučný)
Rýže bílá: 250 g
Petrželka: 6 polévkových lžíc (nasekaná)
Citrónová šťáva: 4 polévkové lžíce
Olej sezamový: 2 polévkové lžíce
Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený)
Koriandr: 10 ks (snítky nasekané)
Kukuřičná krupice: 1 polévková lžíce
Chilli: 1 kávová lžička (mleté)
Masala: 1 kávová lžička
Kurkuma: 1 kávová lžička
Zázvor: 1 ks (nastrouhaný kousek)
Sůl

Potřebujete náčiní:
Mísa
Gril
Alobalová fólie
Grilovací pekáč
Kastrol

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava marinády: v míse smícháme jogurt, zázvor, česnek, koriandr, chilli, masalu, kurkumu, citronovou šťávu, sůl a lžíci kukuřičné krupice. Do marinády vmícháme kousky kuřecího masa, překryjeme alobalem a necháme asi 2 hodiny odstát v lednici.

Krok 2: Maso vyjmeme z marinády, potřeme olejem a rozložíme na alobalem vystlaný grilovací pekáč. Grilujeme asi 20 minut, průběžně obracíme a potíráme olejem.

Krok 3: Mezitím uvaříme v kastrolu rýži podle návodu.

Krok 4: Grilované maso podáváme na porcích rýže. Hotový pokrm posypeme petrželkou.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých