Houbová polévka s bílým vínemHoubová polévka s bílým vínem ,česnekem, cibulí a bylinkamiČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 Kalorie: 224 / 1 porce Kalorie: 60 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vývar hovězí: 1 l (nebo drůbeží) Žampiony: 500 g Víno bílé: 150 ml (suché) Máslo: 30 g Česnek: 1 ks (stroužek) Tymián: 2 kávové lžičky Majoránka: 2 kávové lžičky Cibule: 1 ks Sůl Potřebujete náčiní: Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: Pokrájenou cibuli a utřený stroužek česneku zpěníme na másle ve větším hrnci. Krok 2: Přidáme na plátky nakrájené žampiony a 10 minut podusíme. Krok 3: Přilijeme vývar, víno,okořeníme tymiánem, majoránkou a solí.Vše povaříme dalších ca. 10 minut. Krok 4: Jednotlivé porce polévky servírujeme ozdobené nasekanou petrželkou. |