www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Houbová polévka s bílým vínem

Houbová polévka s bílým vínem ,česnekem, cibulí a bylinkami


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4
Kalorie: 224 / 1 porce
Kalorie: 60 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Vývar hovězí: 1 l (nebo drůbeží)
Žampiony: 500 g
Víno bílé: 150 ml (suché)
Máslo: 30 g
Česnek : 1 ks (stroužek)
Tymián: 2 kávové lžičky
Majoránka: 2 kávové lžičky
Cibule : 1 ks
Sůl

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Pokrájenou cibuli a utřený stroužek česneku zpěníme na másle ve větším hrnci.

Krok 2: Přidáme na plátky nakrájené žampiony a 10 minut podusíme.

Krok 3: Přilijeme vývar, víno,okořeníme tymiánem, majoránkou a solí.Vše povaříme dalších ca. 10 minut.

Krok 4: Jednotlivé porce polévky servírujeme ozdobené nasekanou petrželkou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :