Domácí chléb se sýrem a bylinkamiKřupavý domácí chleba s dvěma druhy sýrů a bylinkamiČas přípravy: 50 min Počet porcí: 1 bochník Kalorie: 3064 / 1 porce Kalorie: 292 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Mouka hladká: 500 g (a trochu na poprášení) Mléko: 350 ml (vlažné) Sýr čedar: 90 g (nastrouhaný) Vejce: 1 ks (rozšlehané na potření) Sýr parmezán: 30 g (nastrouhaný) Petrželová nať: 2 polévkové lžíce (nasekaná) Sýr čedar: 2 polévkové lžíce (nastrouhaný na posypání) Hořčičné semínko: 2 kávové lžičky (mleté) Sůl: 1 kávová lžička Droždí: 7 g (sušené) Olej rostlinný (na vymazání) Potřebujete náčiní: Mísa velká Plech na pečení Vál Hnětač elektrický |
Postup přípravy: Krok 1: Do velké mísy nasypeme mouku, sýry, petržel,hořčici, sůl a droždí, zalijeme mlékem a ručně vařečkou nebo pomocí hnětače zpracujeme tuhé pružné hladké těsto. Krok 2: Z těsta vytvoříme kouli a vložíme ji do mísy. Necháme pod utěrkou v teple kynout asi 80 minut, až těsto zvětší svůj objem asi na dvojnásobek. Krok 3: Těsto na pomoučněném vále znovu propracujeme. Plech potřeme tukem, přeneseme na něj kouli těsta a necháme v teple dále asi 30 minut pod utěrkou kynout. Krok 4: Před vložením do trouby bochník potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nastrouhaným čedarem. Zprvu pečeme asi 10 minut zprudka, pak teplotu v troubě snížíme a pečeme ještě asi 30 minut až je chléb pěkně propečený. Krok 5: Chléb po vyjmutí z trouby necháme zchladnout. |