Čekankový koláč s kozím sýremČekankové puky ochucené kozím sýrem a pomerančovou šťávou zapečené v listovém těstěČas přípravy: 90 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 414 / 1 porce Kalorie: 165 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Čekanka: 6 ks Listové těsto: 1 ks (kupovaný balíček) Sýr kozí: 100 g (nakrájený na kolečka) Máslo: 50 g Pomeranče: 3 ks (šťáva) Tymián: 2 kávové lžičky Cukr třtinový: 1 polévková lžíce Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Trouba Vál Váleček Papír na pečení Forma na koláč velká nízká |
Postup přípravy: Krok 1: Čekankové puky omyjeme, osušíme a rozkrájíme podélně na proužky. Krok 2: Do formy na koláč nalijeme pomerančovou šťávu a v troubě zahřejeme k varu. Krok 3: Šťávu osolíme, opepříme, přidáme cukr a máslo. Když se rozpustí, proužky čekanky vyložíme rovnoměrně celou formu. Krok 4: Formu s čekankou překryjeme papírem na pečení a necháme hodinu péci. Krok 5: Formu vyjmeme z trouby a na čekanku poklademe kolečka sýru. Krok 6: Listové těsto vyválíme na placku, kterou přiložíme navrch formy na vrstu s čekankou a sýrem a okraje těsta přehneme přes formu. Pečeme ještě asi půl hodiny. Krok 7: Když je těsto dozlatova upečené, koláč vyjmeme z trouby, zakryjeme velkým talířem, na který jej z formy obrátíme. Krok 8: Koláč podáváme ještě teplý,rozkrájený na díly,ozdobený snítkami tymiánu. |