Vepřové na kari s ananasemMarinované vepřové maso, dušené s asijským kořením, v omáčce s kousky ananasuČas přípravy: 90 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 436 / 1 porce Kalorie: 146 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vepřová plec: 800 g (vykostěná, nakrájená na kousky) Jogurt bílý: 200 ml (plnotučný) Ananas: 100 g (čerstvý nebo kompotovaný, nakrájený na kousky) Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Máslo: 20 g Hřebíček: 2 ks Zázvor: 1 polévková lžíce (nastrouhaný) Chilli: 1 ks (paprička) Paprika pálivá: 1 kávová lžička Kurkuma: 1 kávová lžička Kmín římský: 1 kávová lžička Masala: 1 kávová lžička Skořice: 1 ks (kousek) Cibule: 1 ks (nasekaná) Bobkový list: 1 ks Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Mísa |
Postup přípravy: Krok 1: Příprava marinády: do mísy dáme jogurt smíchaný se špetkou soli, částí pálivé papriky a s česnekem. Vmícháme do něj kousky masa, které v jogurtové marinádě necháme asi hodinu proležet. Krok 2: Do velkého hrnce vložíme máslo a v oleji ho rozehřejeme. Přidáme skořici, bobkový list, hřebíček a několik vteřin za stálého míchání restujeme. Krok 3: Přidáme cibuli a restujeme za stálého míchání asi 3 minuty. Krok 4: Do hrnce vložíme maso, zázvor, kurkumu, kmín, zbytek pálivé papriky a chilli papričku. Krok 5: Po chvíli přidáme nakrájený ananas,případně trochu kompotové šťávy a 500 ml vařící vody. Vše promícháme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 80 minut. Krok 6: Během varu můžeme dle potřeby doplnit trochu vařící vody. Ke konci přidáme koření masala, dochutíme a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže. |