Telecí játra se slaninouKřehká telecí jatýrka připravená na cibulce a dušená ve vývaru s kečupem a worcesterskou omáčkouČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 805 / 1 porce Kalorie: 260 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vývar hovězí: 600 ml Játra telecí: 500 g (nakrájená na nudličky) Slanina: 120 g (nakrájená nadrobno) Cibule: 1 ks (nakrájený na plátky) Kečup: 3 polévkové lžíce Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce Mouka hladká: 2 polévkové lžíce Worcesterská omáčka: 0.5 kávové lžičky Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Nejprve na oleji na pánvi rozškvaříme slaninu a poté zpěníme nakrájenou cibuli. Krok 2: Přidáme na nudličky nakrájená játra, která opékáme za stálého míchání 5-7 minut. Poté z pánve vše vyjmeme. Krok 3: Na pánvi a zbylém tuku opražíme mouku. Pak přilijeme vývar a za občasného míchání necháme omáčku zhoustnout. Krok 4: Dochutíme kečupem a worchesterskou omáčkou,osolíme, opepříme. Krok 5: Do omáčky na pánev vložíme zpět játra se slaninou a cibulkou a vše ještě asi 5 minut podusíme. |