Všechny recepty : Rybí pokrmy : Evropská kuchyně : Náročnější :

Pstruh na pomerančích

Pstruh s nádivkou ze žampionů,koření a natí, vinného octa a pomerančové šťávy


Čas přípravy: 50 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 202 / 1 porce
Kalorie: 80 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Pstruh na pomerančích: Pstruh s nádivkou ze žampionů,koření a natí, vinného octa a pomerančové šťávy


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Pstruh na pomerančích

Potřebujete potraviny:
Pomeranče: 2 ks (jeden nastrouhaná kůra+vymačkaná šťáva,druhý nakrájený na plátky)
Pstruh: 4 ks (ošištěný)
Žampiony: 125 g (malé, nakrájené na plátky)
Cibule šalotka: 2 ks (nasekané nahrubo)
Ocet vinný bílý: 4 polévkové lžíce
Petrželová nať: 4 ks (velké snítky)
Tymián (čerstvé snítky)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Mísa
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Alobalová fólie
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: V misce připravíme nádivku z lístků tymiánu a petrželové natě,šalotky,žampionů, octa, kůry a šťávy z pomeranče, soli a pepře. Všechny ingredience promícháme.

Krok 2: Pstruhy nakrojíme v oblasti břištní dutiny a lžicí do nich vpravíme polovinu připravené nádivky.

Krok 3: Vymažeme tukem zapékací mísu a naplněné pstruhy na ní přemístíme. Povrch posypeme zbytkem nádivkové směsi.

Krok 4: Mísu přikryjeme alobalem a necháme asi 4 hodiny v chladu marinovat.

Krok 5: Mísu s pstruhy vložíme do trouby a pečeme asi 25-30 minut dozlatova.

Krok 6: Ryby servírujeme ozdobené plátky pomeranče a snítkami tymiánu.Vhodnou přílohou jsou vařené brambory či bramborové hranolky.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých