www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Pstruh na pomerančíchPstruh s nádivkou ze žampionů,koření a natí, vinného octa a pomerančové šťávyČas přípravy: 50 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 202 / 1 porce Kalorie: 80 / 100 g Potřebujete potraviny: Pomeranče: 2 ks (jeden nastrouhaná kůra+vymačkaná šťáva,druhý nakrájený na plátky) Pstruh: 4 ks (ošištěný) Žampiony: 125 g (malé, nakrájené na plátky) Cibule šalotka : 2 ks (nasekané nahrubo) Ocet vinný bílý: 4 polévkové lžíce Petrželová nať: 4 ks (velké snítky) Tymián (čerstvé snítky) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Mísa Mísa žáruvzdorná zapékací velká Alobalová fólie Trouba Postup přípravy: Krok 1: V misce připravíme nádivku z lístků tymiánu a petrželové natě,šalotky,žampionů, octa, kůry a šťávy z pomeranče, soli a pepře. Všechny ingredience promícháme. Krok 2: Pstruhy nakrojíme v oblasti břištní dutiny a lžicí do nich vpravíme polovinu připravené nádivky. Krok 3: Vymažeme tukem zapékací mísu a naplněné pstruhy na ní přemístíme. Povrch posypeme zbytkem nádivkové směsi. Krok 4: Mísu přikryjeme alobalem a necháme asi 4 hodiny v chladu marinovat. Krok 5: Mísu s pstruhy vložíme do trouby a pečeme asi 25-30 minut dozlatova. Krok 6: Ryby servírujeme ozdobené plátky pomeranče a snítkami tymiánu.Vhodnou přílohou jsou vařené brambory či bramborové hranolky. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |