Penne s artyčoky a mortadellouKlasické italské těstoviny se zeleninou, artyčoky, kapari,mortadellou, kořením a zálivkouČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1349 / 1 porce Kalorie: 191 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Rajčata sušená: 16 ks (nakládaná v oleji) Artyčoky: 4 ks (nakládané v oleji, okapaná nakrájená lůžka) Těstoviny penne: 500 g Rajčata: 4 ks (žlutá, přepůlená) Mortadella: 150 g (nakrájená na nudličky) Olivy černé: 150 g Olej olivový: 3 polévkové lžíce Kapari: 2 polévkové lžíce Bazalka: 2 kávové lžičky (nasekaná) Ocet balsamikový: 1 polévková lžíce Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Miska Mísa |
Postup přípravy: Krok 1: Těstoviny uvaříme v hrnci ve větším množství osolené vody doměkka.Prolijeme je studenou vodou a v míse promícháme s 1 lžicí olivového oleje. Krok 2: Příprava zálivky: v misce smícháme 2 lžíce olivového oleje a lžíci oleje z konzervy sušených rajčat. Přidáme ocet, citronovou šťávu, osolíme, opepříme. Krok 3: Zálivku nalijeme do těstovin a promícháme.Připojíme zbývající přísady - mortadellu, artyčoky, rajčata sušená i čerstvá, olivy, kapari a bazalku. Krok 4: Těstoviny se zeleninou promícháme, osolíme a opepříme. Krok 5: Pokrm rozdělíme na talíře a můžeme ozdobit snítkami bazalky. |