www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Penne s artyčoky a mortadellou

Klasické italské těstoviny se zeleninou, artyčoky, kapari,mortadellou, kořením a zálivkou


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1349 / 1 porce
Kalorie: 191 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Rajčata sušená: 16 ks (nakládaná v oleji)
Artyčoky : 4 ks (nakládané v oleji, okapaná nakrájená lůžka)
Těstoviny penne: 500 g
Rajčata : 4 ks (žlutá, přepůlená)
Mortadella: 150 g (nakrájená na nudličky)
Olivy černé: 150 g
Olej olivový: 3 polévkové lžíce
Kapari: 2 polévkové lžíce
Bazalka: 2 kávové lžičky (nasekaná)
Ocet balsamikový: 1 polévková lžíce
Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Miska
Mísa

Postup přípravy:
Krok 1: Těstoviny uvaříme v hrnci ve větším množství osolené vody doměkka.Prolijeme je studenou vodou a v míse promícháme s 1 lžicí olivového oleje.

Krok 2: Příprava zálivky: v misce smícháme 2 lžíce olivového oleje a lžíci oleje z konzervy sušených rajčat. Přidáme ocet, citronovou šťávu, osolíme, opepříme.

Krok 3: Zálivku nalijeme do těstovin a promícháme.Připojíme zbývající přísady - mortadellu, artyčoky, rajčata sušená i čerstvá, olivy, kapari a bazalku.

Krok 4: Těstoviny se zeleninou promícháme, osolíme a opepříme.

Krok 5: Pokrm rozdělíme na talíře a můžeme ozdobit snítkami bazalky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :