Všechny recepty : Moučníky : Evropská kuchyně : Jednoduchý :

Jablečný nákyp se skořicí

Vrstvy jablečných plátků, opečené strouhanky, skořice, rozinek a cukru upečené dozlatova


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 570 / 1 porce
Kalorie: 158 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Jablečný nákyp se skořicí: Vrstvy jablečných plátků, opečené strouhanky, skořice, rozinek a cukru upečené dozlatova


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Jablečný nákyp se skořicí

Potřebujete potraviny:
Jablka: 1000 g (oloupaná, nakrájená na plátky)
Strouhanka: 170 g
Cukr: 140 g
Rozinky: 50 g (omyté)
Citrónová šťáva: 3 polévkové lžíce
Máslo: 40 g
Skořice: 2 kávové lžičky (mletá)
Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky

Potřebujete náčiní:
Pánev
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Alobalová fólie
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: Na pánvi na másle za stálého míchání opečeme dozlatova strouhanku.

Krok 2: Plátky jablek pocukrujeme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme rozinkami,skořicí a muškátovým oříškem a zlehka promícháme.

Krok 3: Dno zapékací mísy vysypeme čtvrtinou strouhanky. Poklademe polovinou jablečných plátků a posypeme další čtvrtinou strouhanky.Navršíme zbývající jablka, přelijeme zbývající šťávou, posypeme zbytkem strouhanky.Povrch pocukrujeme.

Krok 4: Mísu zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.Poté odstraníme alobal a pečeme ještě krátce, aby povrch zezlátl.

Krok 5: Jablečný nákyp naporcujeme a podáváme teplý.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých