www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Jablečný nákyp se skořicíVrstvy jablečných plátků, opečené strouhanky, skořice, rozinek a cukru upečené dozlatovaČas přípravy: 60 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 570 / 1 porce Kalorie: 158 / 100 g Potřebujete potraviny: Jablka: 1000 g (oloupaná, nakrájená na plátky) Strouhanka: 170 g Cukr: 140 g Rozinky: 50 g (omyté) Citrónová šťáva: 3 polévkové lžíce Máslo: 40 g Skořice: 2 kávové lžičky (mletá) Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky Potřebujete náčiní: Pánev Mísa žáruvzdorná zapékací velká Alobalová fólie Trouba Postup přípravy: Krok 1: Na pánvi na másle za stálého míchání opečeme dozlatova strouhanku. Krok 2: Plátky jablek pocukrujeme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme rozinkami,skořicí a muškátovým oříškem a zlehka promícháme. Krok 3: Dno zapékací mísy vysypeme čtvrtinou strouhanky. Poklademe polovinou jablečných plátků a posypeme další čtvrtinou strouhanky.Navršíme zbývající jablka, přelijeme zbývající šťávou, posypeme zbytkem strouhanky.Povrch pocukrujeme. Krok 4: Mísu zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.Poté odstraníme alobal a pečeme ještě krátce, aby povrch zezlátl. Krok 5: Jablečný nákyp naporcujeme a podáváme teplý. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |