Hovězí špízyŠpízy z větviček rozmarýnu s kousky hovězího masa, bůčku a paprikČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1547 / 1 porce Kalorie: 248 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vepřový bok: 4 ks (plátky bez kůže, nakrájené na kousky) Rozmarýn: 15 ks (snítky) Hovězí zadní: 600 g (nakrájené na větší kousky) Paprika žlutá: 2 ks (očištěná, nakrájená na větší kousky) Rýže basmati celozrnná: 125 g Olej olivový: 3 polévkové lžíce Oregano: 5 ks (snítky) Tymián: 10 ks (snítky) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: |
Postup přípravy: Krok 1: Kousky masa vložíme do mísy s olejem a oddělenými lístky bylinek a necháme asi hodinu v chladu marinovat. Krok 2: Uvaříme rýži basmati podle návodu a uchováme v teple. Krok 3: Vyjmeme maso z marinády, osušíme, osolíme a opepříme. Krok 4: Vytvoříme špízy - na tymiánové větvičky střídavě napichujeme kousky masa, paprik a bůčku. Krok 5: Špízy vložíme do grilu a dozlatova ogrilujeme. Krok 6: Propečené špízy servírujeme s rýží. |