Hovězí ragúOpečené hovězí plátky dušené s rajčaty, atyčoky a hráškem, s pastou harissa, kořením a rajčatovým protlakemČas přípravy: 120 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 889 / 1 porce Kalorie: 116 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Artyčoky: 8 ks (lůžka) Hovězí zadní: 800 g (nakrájené na plátky) Hrášek zelený: 500 g (čerstvý nebo mražený) Rajčata: 3 ks (nakrájená na kousky) Petrželová nať: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Protlak rajčatový: 1 polévková lžíce Harissa: 0.5 polévkové lžíce Cibule: 1 ks (nasekaná) Bobkový list: 2 ks Sůl Pepř Potřebujete náčiní: |
Postup přípravy: Krok 1: V hrnci na oleji osmahneme hovězí plátky.K opečenému masu přidáme cibuli a společně několik minut restujeme. Krok 2: K masu přidáme česnek, rajčata a bobkový list. Krok 3: Harissu smícháme s protlakem a 2 dcl vody a nalijeme do hrnce. Osolíme a vše povaříme na mírném ohni asi hodinu pod pokličkou. Krok 4: Lůžka artyčoků rozpůlíme a spolu s hráškem přidáme do hrnce.Dusíme další půlhodinu. Krok 5: Hotové ragú dochutíme a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou. |