www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Hovězí ragúOpečené hovězí plátky dušené s rajčaty, atyčoky a hráškem, s pastou harissa, kořením a rajčatovým protlakemČas přípravy: 120 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 889 / 1 porce Kalorie: 116 / 100 g Potřebujete potraviny: Artyčoky : 8 ks (lůžka) Hovězí zadní: 800 g (nakrájené na plátky) Hrášek zelený : 500 g (čerstvý nebo mražený) Rajčata : 3 ks (nakrájená na kousky) Petrželová nať: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Česnek : 1 ks (1 stroužek utřený) Protlak rajčatový: 1 polévková lžíce Harissa: 0.5 polévkové lžíce Cibule : 1 ks (nasekaná) Bobkový list: 2 ks Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Postup přípravy: Krok 1: V hrnci na oleji osmahneme hovězí plátky.K opečenému masu přidáme cibuli a společně několik minut restujeme. Krok 2: K masu přidáme česnek, rajčata a bobkový list. Krok 3: Harissu smícháme s protlakem a 2 dcl vody a nalijeme do hrnce. Osolíme a vše povaříme na mírném ohni asi hodinu pod pokličkou. Krok 4: Lůžka artyčoků rozpůlíme a spolu s hráškem přidáme do hrnce.Dusíme další půlhodinu. Krok 5: Hotové ragú dochutíme a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |