Zapékaná krůtí prsa s olivami a mozzarellouDozlatova upečené kousky krůtího masa s mozzarellou servírované s omáčkou z oliv, rukoly, rajčat, medu a smetanyČas přípravy: 50 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 447 / 1 porce Kalorie: 128 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Krůtí prsa: 600 g (nakrájená na nudličky) Rajčata: 400 g (nakrájená na kousky) Mozzarella: 250 g (nakrájená na tenké plátky) Smetana zakysaná: 150 ml Olivy zelené: 2 polévkové lžíce (vypeckované, nakrájené na kousky) Med: 1 kávová lžička Salát rukola: 1 ks (přebrané omyté nasekané lístky) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Trouba Mísa žáruvzdorná zapékací velká Miska |
Postup přípravy: Krok 1: Příprava omáčky k masu: v misce smícháme nadrobno nakrájené olivy, rukolu, rajčata a smetanu. Směs dochutíme solí, pepřem a lžičkou medu. Krok 2: Kousky masa naskládáme na dno vymaštěné zapékací mísy,lehce okořeníme a poklademe plátky mozzarelly. Pečeme v předehřáté troubě asi 25-30 minut dozlatova. Krok 3: Upečené kousky masa s mozzarellou servírujeme na talíře. Omáčku v misce podáváme zvlášť.Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety. |