Všechny recepty : Studené dezerty : Středomořská kuchyně : Jednoduchý :

Tiramisu

Neodolatelný italský dezert - kombinace piškotů, tradičního smetanového sýra, koňaku, kávy a čokolády


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 6 porcí
Kalorie: 721 / 1 porce
Kalorie: 268 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Tiramisu: Neodolatelný italský dezert - kombinace piškotů, tradičního  smetanového sýra, koňaku, kávy a čokolády


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Tiramisu

Potřebujete potraviny:
Šlehačka: 450 ml
Mascarpone: 425 g (možno nahradit Lučinou či pomazánkovým máslem bez příchuti)
Vejce: 3 ks
Voda: 175 ml (vroucí)
Koňak: 150 ml
Čokoládové hobliny: 150 g
Cukr: 125 g
Čokoláda bílá: 60 g (nastrouhaná)
Piškoty dětské kulaté: 1 ks (balíček)
Káva instantní: 1.5 kávové lžičky

Potřebujete náčiní:
Mixér
Šlehač elektrický
Mísa

Postup přípravy:
Krok 1: Instantní kávu rozpustíme ve vroucí vodě a přilijeme koňak.

Krok 2: Příprava krému: vejce a cukr vyšleháme do pěny.Do velké mísy vložíme krémový sýr,postupně přimícháváme vejce s cukrem a nakonec šlehačku. Krém vyšleháme dohusta nejlépe elektrickým šlehačem.

Krok 3: V mixéru rozdrtíme čokoládové hobliny na hrubý prášek.

Krok 4: Dno velké mísy vyskládáme polovinou piškotů, které postříkáme polovinou kávy s koňakem a posypeme třetinou čokolády.Navrstvíme polovinu krému a celý proces opakujeme: zbývající piškoty,káva,třetina čokolády a silná vrstva krému - povrch dokonale uhladíme. Povrch dezertu posypeme dle své fantazie kombinovaně tmavou a bílou čokoládou.

Krok 5: Mísu přikryjeme a dáme na několik hodin do chladu.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých