TiramisuNeodolatelný italský dezert - kombinace piškotů, tradičního smetanového sýra, koňaku, kávy a čokoládyČas přípravy: 60 min Počet porcí: 6 porcí Kalorie: 721 / 1 porce Kalorie: 268 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Šlehačka: 450 ml Mascarpone: 425 g (možno nahradit Lučinou či pomazánkovým máslem bez příchuti) Vejce: 3 ks Voda: 175 ml (vroucí) Koňak: 150 ml Čokoládové hobliny: 150 g Cukr: 125 g Čokoláda bílá: 60 g (nastrouhaná) Piškoty dětské kulaté: 1 ks (balíček) Káva instantní: 1.5 kávové lžičky Potřebujete náčiní: Mixér Šlehač elektrický Mísa |
Postup přípravy: Krok 1: Instantní kávu rozpustíme ve vroucí vodě a přilijeme koňak. Krok 2: Příprava krému: vejce a cukr vyšleháme do pěny.Do velké mísy vložíme krémový sýr,postupně přimícháváme vejce s cukrem a nakonec šlehačku. Krém vyšleháme dohusta nejlépe elektrickým šlehačem. Krok 3: V mixéru rozdrtíme čokoládové hobliny na hrubý prášek. Krok 4: Dno velké mísy vyskládáme polovinou piškotů, které postříkáme polovinou kávy s koňakem a posypeme třetinou čokolády.Navrstvíme polovinu krému a celý proces opakujeme: zbývající piškoty,káva,třetina čokolády a silná vrstva krému - povrch dokonale uhladíme. Povrch dezertu posypeme dle své fantazie kombinovaně tmavou a bílou čokoládou. Krok 5: Mísu přikryjeme a dáme na několik hodin do chladu. |