Pórková polévka s rajčatyPórková polévka nakyselo - s bílým vínem,rajčaty, citronovou šťávou a smetanouČas přípravy: 40 min Počet porcí: 2 porce Kalorie: 372 / 1 porce Kalorie: 78 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Rajčata konzervovaná: 400 g (nakrájená) Vývar drůbeží: 125 ml Víno bílé suché: 125 ml Celer řapíkatý: 1 ks (1 nakrájený stonek) Pórek: 1 ks (velký, nakrájená bílá část) Smetana na vaření: 5 polévkových lžíc Bazalka: 4 polévkové lžíce (čerstvé lístky) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Citrónová šťáva: 1 kávová lžička Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Mixér |
Postup přípravy: Krok 1: Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm kousky pórku, celeru a česnek. Krok 2: Po 8-10 minutách přidáme rajčata, vývar, víno a citronovou šťávu a zvolna pod pokličkou povaříme asi 20 minut. Krok 3: Polévku okořeníme částí bazalky, solí a pepřem a rozmixujeme. Krok 4: Polévku znovu přivedeme k varu a vmícháme smetanu. Krok 5: Porce polévky ozdobíme zbylými lístky bazalky a podáváme. |