www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Pórková polévka s rajčaty

Pórková polévka nakyselo - s bílým vínem,rajčaty, citronovou šťávou a smetanou


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 2 porce
Kalorie: 372 / 1 porce
Kalorie: 78 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Rajčata konzervovaná: 400 g (nakrájená)
Vývar drůbeží: 125 ml
Víno bílé suché: 125 ml
Celer řapíkatý: 1 ks (1 nakrájený stonek)
Pórek : 1 ks (velký, nakrájená bílá část)
Smetana na vaření: 5 polévkových lžíc
Bazalka: 4 polévkové lžíce (čerstvé lístky)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (1 stroužek utřený)
Citrónová šťáva: 1 kávová lžička
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Mixér

Postup přípravy:
Krok 1: Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm kousky pórku, celeru a česnek.

Krok 2: Po 8-10 minutách přidáme rajčata, vývar, víno a citronovou šťávu a zvolna pod pokličkou povaříme asi 20 minut.

Krok 3: Polévku okořeníme částí bazalky, solí a pepřem a rozmixujeme.

Krok 4: Polévku znovu přivedeme k varu a vmícháme smetanu.

Krok 5: Porce polévky ozdobíme zbylými lístky bazalky a podáváme.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :