Všechny recepty : Bezmasé pokrmy : Středomořská kuchyně : Jednoduchý :

Lilek s pestem

Grilované plátky lilku s pestem a bazalkou


Čas přípravy: 25 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 179 / 1 porce
Kalorie: 123 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Lilek s pestem: Grilované plátky lilku s pestem a bazalkou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Lilek s pestem

Potřebujete potraviny:
Lilek: 1 ks (velký)
Olej olivový: 80 ml
Ocet vinný: 2 polévkové lžíce
Bazalka čerstvá: 2 polévkové lžíce (nasekaná na ozdobení)
Pesto bazalkové: 1 ks (velký)
Sůl

Potřebujete náčiní:
Grilovací pekáč
Gril

Postup přípravy:
Krok 1: Lilek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a necháme asi půl hodiny odstát. Poté vysušíme v papírových ubrouscích.

Krok 2: Grilovací plech potřme olejem a poklademe na něj kolečka lilku, která též zvrchu pokapeme olejem.Lilek grilujeme zvolna z každé strany asi 5 minut do hnědavého nádechu,po obrácení každý plátek znovu potřeme olejem.

Krok 3: Plátky lilku zakapeme octem a necháme vystydnout. Poté je potřeme bazalkovým pestem a ozdobíme čerstvou bazalkou.Servírujeme při pokojové teplotě.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých