www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Lilek s pestemGrilované plátky lilku s pestem a bazalkouČas přípravy: 25 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 179 / 1 porce Kalorie: 123 / 100 g Potřebujete potraviny: Lilek : 1 ks (velký) Olej olivový: 80 ml Ocet vinný: 2 polévkové lžíce Bazalka čerstvá: 2 polévkové lžíce (nasekaná na ozdobení) Pesto bazalkové: 1 ks (velký) Sůl Potřebujete náčiní: Grilovací pekáč gril Postup přípravy: Krok 1: Lilek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a necháme asi půl hodiny odstát. Poté vysušíme v papírových ubrouscích. Krok 2: Grilovací plech potřme olejem a poklademe na něj kolečka lilku, která též zvrchu pokapeme olejem.Lilek grilujeme zvolna z každé strany asi 5 minut do hnědavého nádechu,po obrácení každý plátek znovu potřeme olejem. Krok 3: Plátky lilku zakapeme octem a necháme vystydnout. Poté je potřeme bazalkovým pestem a ozdobíme čerstvou bazalkou.Servírujeme při pokojové teplotě. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |