Krůtí játra s hráškemOsmažené kousky krůtího masa s ochuceným dušeným hráškem a bylinkovými krutonyČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 295 / 1 porce Kalorie: 136 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Hrášek zelený: 400 g (mražený) Krůtí játra: 250 g Petrželka: 5 polévkových lžíc (nasekaná) Olej rostlinný: 4 polévkové lžíce Krutony bylinkové: 4 polévkové lžíce (polotovar) Ocet: 2 polévkové lžíce Máslo: 2 polévkové lžíce Hořčice: 1 kávová lžička (kremžská) Oregano: 1 kávová lžička Sůl Pepř Cibule: 1 ks (malá, nasekaná) Potřebujete náčiní: |
Postup přípravy: Krok 1: Hrášek povaříme v kastrolu v menším množství osolené vody po dobu ca. 5 minut a scedíme. Krok 2: V míse rozmícháme olej, hořčici, sůl, pepř,ocet a nakrájenou cibulku. V této směsi necháme uvařený hrášek ca. 20 min marinovat. Krok 3: Krůtí játra nakrájíme na větší kousky a osmažíme je po obou stranách na pánvi s rozpuštěným margarínem. Poté okořeníme solí, pepřem a oreganem. Krok 4: Když maso trochu vychladne, přidáme ho i s bylinkovými krutony do mísy s hráškem a lehce promícháme. Krok 5: Pokrm před podáváním ozdobíme petrželkou. |