Všechny recepty : Masové pokrmy : Česká kuchyně : Jednoduchý :

Klobása zapečená s čočkou a zeleninou

Opečená klobása s dušenou a zapečenou zeleninou a brambory


Čas přípravy: 80 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1171 / 1 porce
Kalorie: 150 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Klobása zapečená s čočkou a zeleninou: Opečená klobása s dušenou a zapečenou zeleninou a brambory


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Klobása zapečená s čočkou a zeleninou

Potřebujete potraviny:
Klobása vepřová: 1000 g
Vývar kuřecí: 900 ml
Brambory syrové: 750 g (nakrájené na plátky)
Pórek: 500 g (nakrájený na kolečka)
Čočka červená: 80 g (uvařená)
Petrželka: 2 polévkové lžíce (nasekaná)
Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený)
Hřebíček: 2 ks
Olej slunečnicový: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř
Bobkový list: 2 ks

Potřebujete náčiní:
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: V žáruvzdorné míse opečeme na oleji celé klobásy. Po vyjmutí je nakrájíme na silnější kolečka.

Krok 2: Do zapékací mísy navrstvíme nakrájený pórek, vrstvu brambor, klobás a předem uvařené červené čočky, které osolíme, opepříme a proložíme bobkovými listy, hřebíčkem a česnekem. Horní vrstvu tvoří opět brambory.

Krok 3: Přilijeme vývar, přiklopíme a 30 minut dusíme v předehřáté troubě.

Krok 4: Pokrm občas zkontrolujeme, případně podlijeme. Po půlhodině sundáme poklici a necháme dopéci vrchní vrstvu brambor dozlatova.

Krok 5: Rozdělíme na porce a podáváme teplé, ozdobené petrželkou.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých