www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Klobása zapečená s čočkou a zeleninouOpečená klobása s dušenou a zapečenou zeleninou a bramboryČas přípravy: 80 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1171 / 1 porce Kalorie: 150 / 100 g Potřebujete potraviny: Klobása vepřová: 1000 g Vývar kuřecí: 900 ml Brambory syrové : 750 g (nakrájené na plátky) Pórek : 500 g (nakrájený na kolečka) Čočka červená: 80 g (uvařená) Petrželka: 2 polévkové lžíce (nasekaná) Česnek : 1 ks (1 stroužek utřený) Hřebíček: 2 ks Olej slunečnicový: 1 polévková lžíce Sůl Pepř Bobkový list: 2 ks Potřebujete náčiní: Mísa žáruvzdorná zapékací velká Trouba Postup přípravy: Krok 1: V žáruvzdorné míse opečeme na oleji celé klobásy. Po vyjmutí je nakrájíme na silnější kolečka. Krok 2: Do zapékací mísy navrstvíme nakrájený pórek, vrstvu brambor, klobás a předem uvařené červené čočky, které osolíme, opepříme a proložíme bobkovými listy, hřebíčkem a česnekem. Horní vrstvu tvoří opět brambory. Krok 3: Přilijeme vývar, přiklopíme a 30 minut dusíme v předehřáté troubě. Krok 4: Pokrm občas zkontrolujeme, případně podlijeme. Po půlhodině sundáme poklici a necháme dopéci vrchní vrstvu brambor dozlatova. Krok 5: Rozdělíme na porce a podáváme teplé, ozdobené petrželkou. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |