Kari s tuňákemIndická specialita - kari s tuňákem ,ananasem a kokosovým mlékemČas přípravy: 75 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 786 / 1 porce Kalorie: 233 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Tuňák: 600 g (nakrájený na větší kousky) Ananas: 0.5 ks (očištěný, nakrájený na kousky) Mléko kokosové: 250 ml Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce Limetky: 2 polévkové lžíce (šťáva) Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené) Kmín římský: 1 kávová lžička (celý) Masala: 1 kávová lžička Zázvor: 1 kávová lžička (nastrouhaný) Kari: 1 kávová lžička Kurkuma: 1 kávová lžička Koriandr: 0.5 kávové lžičky Skořice: 1 ks (celá) Cibule: 1 ks (nasekaná) Bobkový list: 1 ks Sůl Potřebujete náčiní: Pánev Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: V hrnci na oleji osmahneme cibuli. Po chvilce přidáme římský kmín, masalu a koriandr.Vše promícháme. Krok 2: Přidáme zázvor,česnek, skořici, bobkový list. Zalijeme 100 ml vody a asi 5 minut povaříme. Krok 3: Přidáme ananas, kokosové mléko, kari a kurkumu. Mícháme a přivedeme k varu, osolíme a dusíme asi 25 minut pod pokličkou. Pak přidáme citronovou šťávu a dále asi 10 minut vaříme do zhoustnutí. Krok 4: Vmícháme kousky tuňáka a podusíme dalších 10 minut. Poté pokrm dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže. |