Hovězí soté se žampionyopékané nudličky ze svíčkové s šalotkou, žampiony a smetanovou omáčkouČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 Kalorie: 770 / 1 porce Kalorie: 174 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Hovězí svíčková: 750 g (nakrájená na nudličky) Cibule šalotka: 8 ks (nakrájet) Žampiony: 300 g Smetana zakysaná: 300 ml Máslo: 30 g Olej olivový: 2 polévkové lžíce Petrželka: 2 polévkové lžíce Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev hluboká |
Postup přípravy: Krok 1: Ve velké pánvi necháme zpěnit olej a máslo.Vložíme na proužky nakrájené maso,které 5-7 minut zprudka opečeme. Krok 2: Opečené maso vyjmeme a do pánve vložíme šalotku s půlenými žampiony a opékáme asi 5 minut doměkka. Krok 3: Maso vrátíme na pánev a okořeníme podle chuti solí a pepřem. Krok 4: Zalijeme zakysanou smetanou, promícháme a hotový pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou. |