www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Hovězí soté se žampiony

opékané nudličky ze svíčkové s šalotkou, žampiony a smetanovou omáčkou


Čas přípravy: 20 min
Počet porcí: 4
Kalorie: 770 / 1 porce
Kalorie: 174 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Hovězí svíčková: 750 g (nakrájená na nudličky)
Cibule šalotka : 8 ks (nakrájet)
Žampiony: 300 g
Smetana zakysaná: 300 ml
Máslo: 30 g
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Petrželka: 2 polévkové lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev hluboká

Postup přípravy:
Krok 1: Ve velké pánvi necháme zpěnit olej a máslo.Vložíme na proužky nakrájené maso,které 5-7 minut zprudka opečeme.

Krok 2: Opečené maso vyjmeme a do pánve vložíme šalotku s půlenými žampiony a opékáme asi 5 minut doměkka.

Krok 3: Maso vrátíme na pánev a okořeníme podle chuti solí a pepřem.

Krok 4: Zalijeme zakysanou smetanou, promícháme a hotový pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :