Všechny recepty : Rybí pokrmy : Asijská kuchyně : Náročnější :

Zapečená rýže s uzenou treskou

Rýže zapečená s vejci, rybou, smetanou a citronovou šťávou


Čas přípravy: 45 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 600 / 1 porce
Kalorie: 265 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Zapečená rýže s uzenou treskou: Rýže zapečená s vejci, rybou, smetanou a citronovou šťávou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Zapečená rýže s uzenou treskou

Potřebujete potraviny:
Treska: 380 g (uzená)
Rýže bílá: 175 g (dlouhozrnná)
Smetana sladká: 150 ml
Vejce: 2 ks (natvrdo, oloupaná)
Máslo: 70 g
Petrželová nať: 2 polévkové lžíce (jemně nasekaná)
Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce
Kurkuma: 0.5 kávové lžičky
Pepř kajenský
Sůl

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Pánev
Velká salátová mísa
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: Do většího hrnce nasypeme rýži, přidáme kurkumu, sůl a zalijeme vodou. Dusíme ca. 15 min doměkka.

Krok 2: Tresku vložíme do pánve, zalijeme ji vroucí osolenou vodou a dusíme 10 min.

Krok 3: Jedno vejce nasekáme nahrubo, druhé rozkrojíme na čtvrtky.

Krok 4: Tresku zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na kousky.

Krok 5: Maso vložíme do velké mísy, přidáme rýži, nasekané vejce, 60 g másla, citronovou šťávu a smetanu. Okořeníme, vše lehce promícháme.

Krok 6: 10 g másla vymažeme žáruvzdornou mísu, vložíme do ní rýžovou směs a zapékáme 15-20 min v předehřáté troubě.

Krok 7: Před podáváním vmícháme nakrájenou petrželku a jednotlivé porce ozdobíme čtvrtkami vejce.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých