Zapečená rýže s uzenou treskouRýže zapečená s vejci, rybou, smetanou a citronovou šťávouČas přípravy: 45 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 600 / 1 porce Kalorie: 265 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Treska: 380 g (uzená) Rýže bílá: 175 g (dlouhozrnná) Smetana sladká: 150 ml Vejce: 2 ks (natvrdo, oloupaná) Máslo: 70 g Petrželová nať: 2 polévkové lžíce (jemně nasekaná) Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce Kurkuma: 0.5 kávové lžičky Pepř kajenský Sůl Potřebujete náčiní: Velký hrnec Pánev Velká salátová mísa Mísa žáruvzdorná zapékací velká Trouba |
Postup přípravy: Krok 1: Do většího hrnce nasypeme rýži, přidáme kurkumu, sůl a zalijeme vodou. Dusíme ca. 15 min doměkka. Krok 2: Tresku vložíme do pánve, zalijeme ji vroucí osolenou vodou a dusíme 10 min. Krok 3: Jedno vejce nasekáme nahrubo, druhé rozkrojíme na čtvrtky. Krok 4: Tresku zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Krok 5: Maso vložíme do velké mísy, přidáme rýži, nasekané vejce, 60 g másla, citronovou šťávu a smetanu. Okořeníme, vše lehce promícháme. Krok 6: 10 g másla vymažeme žáruvzdornou mísu, vložíme do ní rýžovou směs a zapékáme 15-20 min v předehřáté troubě. Krok 7: Před podáváním vmícháme nakrájenou petrželku a jednotlivé porce ozdobíme čtvrtkami vejce. |