Vepřová panenka se zelímKousky vepřového masa s pikantně upraveným červeným zelímČas přípravy: 50 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 619 / 1 porce Kalorie: 156 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vepřová panenka: 800 g Zelí červené: 1 ks (nakrájené na nudličky) Vývar zeleninový: 200 ml Cibule: 1 ks (nakrájená) Olej olivový: 3 polévkové lžíce Máslo: 30 g Med: 1 polévková lžíce Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Kastrol Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: V kastrolu na části oleje a másla osmažíme cibuli. Po chvíli přidáme vcelku vepřové maso, které opečeme ze všech stran. Krok 2: Vlijeme vývar, osolíme, opepříme a podusíme asi 30 minut. Maso pravidelně obracíme. Krok 3: Nakrájené zelí povaříme v hrnci asi 5 minut ve slané vodě a necháme okapat. Krok 4: Na pánev vložíme zbytek oleje a másla a zelí na něm osmahneme.Osolíme, opepříme, posypeme muškátovým oříškem a přidáme lžíci medu. Zelí podusíme asi 20 minut pod pokličkou. Krok 5: Uvařené maso nakrájíme na kousky, zelí nandáme na hluboké talíře a navrch naservírujeme kousky masa, které můžeme ještě opepřit.Pokrm ihned horký podáváme. |