Smažený pstruh se salátemPstruh smažený v okořeněném těstíčku se salátem z brambor, rajčat, cibule a kopruČas přípravy: 110 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 960 / 1 porce Kalorie: 182 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Pstruh: 8 ks (mražené filety) Citrónová šťáva: 5 polévkových lžíc (šťáva z 1 ks) Brambory: 500 g (uvařené ve slupce, oloupané, nakrájené na kostičky) Sůl Cibule jarní: 4 ks (půl svazku cibulky nakrájené na kolečka) Rajčata: 150 g (malá, rozpůlená) Kopr: 1 ks (svazek, omytý, nasekaný) Ocet: 3 polévkové lžíce Olej olivový: 5 polévkových lžíc Pepř Mouka hladká: 150 g Pivo tmavé: 200 ml Vejce: 2 ks Kari: 1 kávová lžička Olej slunečnicový (na smažení) Potřebujete náčiní: Mísa velká Pánev Miska |
Postup přípravy: Krok 1: Porce ryby zakapeme citrónovou šťávou. Krok 2: Příprava salátu: v míse smícháme nakrájené brambory, rajčata, cibulku, kopr a vmícháme zálivku připravenou z olivového oleje a octa. Salát dochutíme solí a pepřem a dáme uležet do lednice. Krok 3: Příprava těstíčka: v misce smícháme mouku, pivo, vejce, podle chuti sůl, pepř a kari. Krok 4: Na pánvi rozehřejeme olej a postupně na něm dozlatova smažíme porce ryby namáčené v těstíčku. Krok 5: Pstruha se salátem servírujeme ozdobené koprem, jako přílohu můžeme podávat tatarskou omáčku. |