Všechny recepty : Studené a teplé polévky : Evropská kuchyně : Náročnější :

Polévka z grilovaných rajčat

Polévka ze zralých grilovaných rajčat s výraznou česnekovou chutí


Čas přípravy: 45 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1430 / 1 porce
Kalorie: 253 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Polévka z grilovaných rajčat: Polévka ze zralých grilovaných rajčat s výraznou česnekovou chutí


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Polévka z grilovaných rajčat

Potřebujete potraviny:
Vývar zeleninový: 1500 ml (nebo kuřecí)
Rajčata: 1 kg (zralá)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Česnek: 1 ks (5 stroužků)
Cibule: 1 ks
Pesto bazalkové
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Mixér
Pekáč

Postup přípravy:
Krok 1: Zralá rajčata omyjeme a rozpůlíme, narovnáme řezem dolů na pekáček či grilovací mísu. Grilujeme či zapékáme v troubě dokud slupky neztmavnou.Takto upravená rajčata pak dodávají polévce výbornou typickou chuť.

Krok 2: Rajčata dále vložíme do hrnce a dusíme za stálého míchání ve vlastní šťávě dokud nezměknou.

Krok 3: Rajčatovou hmotu nakonec ještě rozmixujeme a odložíme do mísy.

Krok 4: V hrnci na polévku rozpustíme máslo, na kterém zpěníme nakrájenou cibuli a poloviční množství utřeného česneku.

Krok 5: Zalijeme vývarem, přidáme rozmixovaná rajčata, zbylý česnek a povaříme asi 10 minut.

Krok 6: Podle chuti osolíme, případně opepříme.

Krok 7: K hotové polévce servírujeme bazalkové pesto, kterým v množství asi 1 čajová lžička na porci může být chuť polévky ozvláštněna.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Felix, zítra Památka zesnulých