Polévka z grilovaných rajčatPolévka ze zralých grilovaných rajčat s výraznou česnekovou chutíČas přípravy: 45 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1430 / 1 porce Kalorie: 253 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vývar zeleninový: 1500 ml (nebo kuřecí) Rajčata: 1 kg (zralá) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (5 stroužků) Cibule: 1 ks Pesto bazalkové Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Mixér Pekáč |
Postup přípravy: Krok 1: Zralá rajčata omyjeme a rozpůlíme, narovnáme řezem dolů na pekáček či grilovací mísu. Grilujeme či zapékáme v troubě dokud slupky neztmavnou.Takto upravená rajčata pak dodávají polévce výbornou typickou chuť. Krok 2: Rajčata dále vložíme do hrnce a dusíme za stálého míchání ve vlastní šťávě dokud nezměknou. Krok 3: Rajčatovou hmotu nakonec ještě rozmixujeme a odložíme do mísy. Krok 4: V hrnci na polévku rozpustíme máslo, na kterém zpěníme nakrájenou cibuli a poloviční množství utřeného česneku. Krok 5: Zalijeme vývarem, přidáme rozmixovaná rajčata, zbylý česnek a povaříme asi 10 minut. Krok 6: Podle chuti osolíme, případně opepříme. Krok 7: K hotové polévce servírujeme bazalkové pesto, kterým v množství asi 1 čajová lžička na porci může být chuť polévky ozvláštněna. |