Plněné žampionyZapečené žampiony plněné směsí okořeněného mletého telecího masa, sýra a petrželkyČas přípravy: 50 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 383 / 1 porce Kalorie: 148 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Žampiony: 12 ks (velké, nožičky nakrájené nadrobno) Maso telecí: 200 g (mleté) Cibule šalotka: 2 ks (nakrájené nadrobno) Petrželka: 6 polévkových lžíc (nasekaná) Vejce: 1 ks Sýr Ementál: 40 g (nastrouhaný) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Sýr parmezán: 30 g (nastrouhaný) Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Chilli: 0.5 kávové lžičky Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev Trouba Mísa žáruvzdorná zapékací velká |
Postup přípravy: Krok 1: Na pánvi na oleji orestujeme šalotku, poté přidáme mleté maso, česnek a nakrájené nožičky žampionů. Osolíme, opepříme a přidáme chilli. Mícháme, dokud se maso neopeče. Krok 2: Vejce ušleháme, okořeníme a smícháme s ementálem a částí parmezánu. Krok 3: Vejce se sýrem a petrželku smícháme s masem.Směsí naplníme kloboučky žampionů. Krok 4: Plněné žampiony naskládáme do vymaštěné ohnivzdorné mísy a posypeme zbytkem parmezánu.Pečeme je v předehřáté troubě asi 20-30 minut. Krok 5: Pečené plněné žampiony podáváme horké, nejlépe s bramborovou kaší. |