Omeleta s jablky a skořicíOmelety smažené na másle s plátky jablek a vůní skořiceČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1016 / 1 porce Kalorie: 204 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Jablka: 700 g (kyselá, oloupaná, nakrájená na plátky) Mléko: 650 ml Mouka hladká: 400 g Vejce: 4 ks Cukr: 70 g Máslo: 50 g Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce Skořice: 0.5 kávové lžičky Sůl (špetka) Potřebujete náčiní: Miska Pánev Šlehač elektrický |
Postup přípravy: Krok 1: Smícháme mouku se solí, přidáme vejce, mléko a 2 lžíce cukru a vše vyšleháme na lité těsto.V misce smícháme zbytek cukru se skořicí. Krok 2: Na pánev vložíme kousek másla a když zpění, nalijeme na něj asi 0.5 cm vrstvu těsta. Krok 3: Do těsta na pánvi naskládáme plátky jablek a posypeme je skořicovýn cukrem. Krok 4: Omeletu s jablky smažíme z obou stran asi 2 minuty. Cukr by měl hezky zkaramelizovat. Krok 5: Hotovou palačinku uchováme v teple a celý postup opakujeme než dosmažíme poslední a můžeme servírovat. |