Smažené řízky z telecího masaDozlatova smažené řízečky obalené ve strouhance s citronovými řezyČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 538 / 1 porce Kalorie: 283 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Maso telecí: 400 g Strouhanka: 130 g Vejce: 1 ks (rozšlehané) Máslo: 60 g Citróny: 1 ks (nakrájeny na řezy) Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce Petrželka: 2 polévkové lžíce (nasekaná) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Maso nakrájíme na 4 plátky, které rozklepeme na sílu ca. 3-4 mm a osolíme. Krok 2: Připravíme si 2 talíře. V jednom talíři našleháme rozklepnuté vejce, do druhého dáme strouhanku. Plátky masa nejprve z obou stran namočíme do vejce a pak obalíme ve strouhance. Necháme asi 20 minut uležet v chladu. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme v oleji máslo a řízky z každé strany min. 2 minuty dozlatova smažíme. Krok 4: Přebytečný tuk necháme z řízků okapat na papírových ubrouscích. Krok 5: Řízečky podáváme teplé, zdobené citronovými řezy a petrželkou,s vařenými bramborami či zeleninovou přílohou. |