Nadívané cibuleCibule nadívaná směsí kořeněného mletého masa, šunky,smetany a parmezánu, zapečená dozlatovaČas přípravy: 45 min Počet porcí: 2 porce Kalorie: 444 / 1 porce Kalorie: 157 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Cibule červená: 4 ks (velké, červené) Vepřové mleté maso: 150 g Šunka: 50 g (plátek nakrájený nadrobno) Sýr parmezán: 30 g (nastrouhaný) Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Smetana zakysaná: 1 polévková lžíce Olej olivový: 1 polévková lžíce Paprika sladká: 1 kávová lžička Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Pařák Trouba Mísa žáruvzdorná zapékací velká |
Postup přípravy: Krok 1: Cibuli uvaříme v páře asi 5 minut tak, aby byla měkká, ale ještě pevná. Vršek seřízneme a vnitřek vydlabeme. Vydlabanou dužinu nasekáme nadrobno. Krok 2: Na pánvi na lžíci oleje osmahneme za stálého míchání mleté maso s česnekem.Přidáme papriku a opepříme.Odstavíme z ohně. Krok 3: Do masa vmícháme smetanu, parmezán a nasekanou dužinu z cibule. Směs osolíme. Krok 4: Cibule naplníme směsí ochuceného mletého masa a přiklopíme odkrojenými vršky. Krok 5: Zapékací mísu vymažeme olejem a cibule do ní naskládáme. Na dno nalijeme trochu vody a vložíme na 20 minut do trouby zapéci. Krok 6: Předkrm podáváme horký, s plátky veky. |