Všechny recepty : Pokrmy z kynutého těsta : Česká kuchyně : Jednoduchý :

Babiččiny vdolečky

Levná večeře - tradiční vdolečky z kynutého těsta


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 18 vdolků
Kalorie: 113 / 1 porce
Kalorie: 250 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Babiččiny vdolečky: Levná večeře - tradiční vdolečky z kynutého těsta


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Babiččiny vdolečky

Potřebujete potraviny:
Mouka hladká: 500 g
Sůl: 1 kávová lžička
Droždí: 1 kávová lžička (sušené)
Voda: 350 ml (vlažná)
Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce (na vymazání)

Potřebujete náčiní:
Mísa
Mísa velká
Trouba
Plech na pečení (2 ks)

Postup přípravy:
Krok 1: Do velké mísy dáme mouku, sůl a droždí.Zalijeme vodou a vypracujeme nelepivé těsto.

Krok 2: Olejem vymažeme velkou mísu. Těsto vypracujeme tak, aby bylo hladké a pružné. Mísu s těstem ve tvaru koule přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 80 minut.Jeho objem by se měl zdvojnásobit.

Krok 3: Těsto rozdělíme na 18 stejných dílků a vytvarujeme z nich bochánky, které rozložíme na vymaštěné plechy a necháme ještě dále asi 20 minut na teplém místě kynout.

Krok 4: Poté vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova asi 20 minut.Vdolečky podáváme teplé či po vychladnutí nejlépe s máslem.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  1.svátek vánoční, zítra Štěpán / 2.svátek vánoční