www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Zapečené lasagne s houbovou omáčkou

Zapečené lasagne s rajčaty, houbovou omáčkou,špenátem, čedarem a bešamelem


Čas přípravy: 80 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 937 / 1 porce
Kalorie: 114 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Mléko: 900 ml
Rajčata konzervovaná: 800 g (nakrájená)
Houby: 500 g (nakrájené)
Špenát : 500 g (rozmrazený, zbavený přebytečné vody)
Sýr čedar: 300 g (nastrouhaný)
Lasagne: 150 g (předvařené)
Mouka hladká: 120 g
Máslo: 90 g
Cibule : 1 ks (velká,nakrájená)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené)
Bazalka čerstvá: 1 polévková lžíce (nasekaná)
Cukr: 1 kávová lžička
Hořčice: 1 kávová lžička (dijonská)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: Na pánvi na oleji osmažíme cibulku, přidáme houby a česnek a asi 5 minut za stálého míchání smažíme.

Krok 2: Přidáme 30 g mouky a ještě 1 minutu mícháme, poté do pánve vložíme rajčata, bazalku,osladíme, osolíme a opepříme. Pánev přikryjeme a vše asi 20 minut podusíme.

Krok 3: Příprava omáčky:na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme 90 g mouky a mícháme asi 1 minutu. Přilijeme mléko a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty. Osolíme a přidáme lžičku hořčice.

Krok 4: Osolíme a opepříme špenát, ze kterého vytvarujeme lžící 24 kuliček.

Krok 5: Do velké žáruvzdorné mísy dáme třetinu hub a navrch poklademe 8 špenátových kuliček. Zalijeme třetinou omáčky a pokryjeme třetinou sýra. Nahoru poklademe polovinu lasagní. Vrstvy opakujeme, poslední vrstva je sýrová.

Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Správně zapečený pokrm má mít na povrchu zlatohnědou barvu. Podáváme teplé.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :