www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Zapečené lasagne s houbovou omáčkouZapečené lasagne s rajčaty, houbovou omáčkou,špenátem, čedarem a bešamelemČas přípravy: 80 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 937 / 1 porce Kalorie: 114 / 100 g Potřebujete potraviny: Mléko: 900 ml Rajčata konzervovaná: 800 g (nakrájená) Houby: 500 g (nakrájené) Špenát : 500 g (rozmrazený, zbavený přebytečné vody) Sýr čedar: 300 g (nastrouhaný) Lasagne: 150 g (předvařené) Mouka hladká: 120 g Máslo: 90 g Cibule : 1 ks (velká,nakrájená) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené) Bazalka čerstvá: 1 polévková lžíce (nasekaná) Cukr: 1 kávová lžička Hořčice: 1 kávová lžička (dijonská) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev Mísa žáruvzdorná zapékací velká Trouba Postup přípravy: Krok 1: Na pánvi na oleji osmažíme cibulku, přidáme houby a česnek a asi 5 minut za stálého míchání smažíme. Krok 2: Přidáme 30 g mouky a ještě 1 minutu mícháme, poté do pánve vložíme rajčata, bazalku,osladíme, osolíme a opepříme. Pánev přikryjeme a vše asi 20 minut podusíme. Krok 3: Příprava omáčky:na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme 90 g mouky a mícháme asi 1 minutu. Přilijeme mléko a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty. Osolíme a přidáme lžičku hořčice. Krok 4: Osolíme a opepříme špenát, ze kterého vytvarujeme lžící 24 kuliček. Krok 5: Do velké žáruvzdorné mísy dáme třetinu hub a navrch poklademe 8 špenátových kuliček. Zalijeme třetinou omáčky a pokryjeme třetinou sýra. Nahoru poklademe polovinu lasagní. Vrstvy opakujeme, poslední vrstva je sýrová. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Správně zapečený pokrm má mít na povrchu zlatohnědou barvu. Podáváme teplé. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |